Trainingen creatief schrijven

Ik wil iedereen leren schrijven. Of eigenlijk: ik wil laten zien dat iedereen allang kán schrijven. Misschien ben je ergens onderweg je zin, moed of schrijfvaardigheden verloren, maar gelukkig is dat makkelijk op te lossen.
Ik geef je de schrijftechnieken en vaardigheden die nodig zijn voor het schrijven van een begrijpelijke, uitnodigende, creatieve tekst. En dat doe ik overal in Nederland. Van schrijftrainingen aan grote groepen, tot één op één begeleiding, online én in het echt.

Wetenschappers, ambtenaren, redacteuren, journalisten, communicatiemedewerkers, ingenieurs, juristen, leraren, scholieren en studenten: iedereen die wel eens wat schrijft, loopt tegen schrijfproblemen aan. Ik laat zien waar het probleem zit, en geef de feedback en schrijfopdrachten die nodig zijn om het probleem op te lossen. Net zo lang tot er staat wat er moet staan, jij met plezier schrijft en je lezers doorlezen.
Met een paar handige schrijftechnieken en een beetje kennis over je eigen schrijfproces, kun je enorme stappen maken.  Ben je nieuwsgierig naar wat mensen vinden van mijn manier van werken? Lees dan vooral hier verder.

En ik vertel graag over een heel mooi en effectief schrijfproject waar ik bij betrokken ben: pair writing. Hier lees je er alles over.

Ik doe ook veel redactiewerk. Ik maak moeilijke teksten begrijpelijk. Ik stel net zo lang vragen over een tekst tot ik begrijp wat er zou moeten staan. En ik schuif, schrap en typ net zo lang tot er een tekst ligt die de lezer in beweging brengt.

Afgelopen jaren verzorgde ik o.a. via [De Redactie] ook incompany trainingen bij o.a.: SLO, Ministerie van I&W, Royal Brinkman, Omgevingsdienst IJmond, Gemeente Amsterdam, VNO-NCW, NOS, NPO, NS International, H&M, SBS, Noordwest Ziekenhuisgroep en SPARK. Ik gaf ook jarenlang les bij de Hogeschool van Amsterdam

Cursussen fictie schrijven begeleid ik ook. Kijk eens bij de online schrijfcursussen van Editio. Daar kom je me regelmatig tegen.

 

Cathelijn Schilder

Schrijft, geeft les, leest

Cathelijn Schilder (1980, Schiedam)
zzp’er | Amsterdam | Schrijver | Schrijfdocent | Creatief Schrijven | Redacteur | Korte verhalen | Romans | Columns | Radio | Onderwijs | Uitgeverij Nieuw Amsterdam | Hogeschool voor de Kunsten Utrecht |

Ik heb een vrij complexe relatie met beamers, powerpointpresentaties, airconditioning en systeemplafonds. Maar ik kan goed improviseren.

Een aantal dagen van de week zit ik in mijn eentje achter een computer. Dat valt niet mee voor iemand uit een groot gezin. Dus er is niets wat me blijer maakt dan een schrijftraining in Beverwijk; een workshop op een middelbare school in Spijkenisse; of een lezing in de bibliotheek van Rolde. Ja echt!